Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat, miercuri, că vaccinarea adolescenților va face diferența în momentul în care va reîncepe școala.
„Suntem prima țară din UE care reușim vaccinarea unui număr semnificativ de copii, prima care a anunțat a fost Germania, noi am fost mai rapizi, e foarte bine. E o cifră bună pentru început, a spus Mihai Craiu, medic pediatru, la Europa FM, citat de b1.ro.
„Vara ar putea să fie un moment câștigat, să ne pregătim precum gospodarul înțelept și să vedem care sunt strategiile optime, pentru că este evident că învățământul online nu este o cale sigură către bunăstarea academică a elevilor”, a mai spus medicul pediatru.
Craiu a precizat că ar trebui imunizați mai întâi tinerii cu comorbidități: „Adolescenții cu diabet, cu dializă sau alte comorbidități trebuie primii vaccinați, nu însă înaintea bunicilor și a profesorilor care nu au putut să fie vaccinați până acum”.
Medicul pediatru Mihai Craiu subliniază faptul că doar copiii cu comorbidități au viața în pericol dacă se infectează cu COVID-19, ceilalți depășind fără probleme boala. Invitat în emisiunea CSID.RO, medicul a mai precizat că indiferent de situație, școala nu trebuie întreruptă din nou.
Potrivit lui Mihai Craiu, copiii au avut în corpul lor, de la începutul pandemiei, cel puțin o infecție cu COVID-19, care a evoluat fără incidente.
“Infecțiile cu coronavirusuri sunt relativ frecvente la copii, ele există și dinainte de pandemie de COVID, făceau răceala comună. Copiii noștri au avut în corpul lor cel puțin una, două, trei infecții cu coronavirusuri. Acestea au evoluat fără incidente. Acest lucru îl știm și despre COVID-19 la copii. Medicul pediatru a mai precizat că un articol recent dovedește faptul că, în medie, o persoană infectată transmite în unul din șase cazuri virusul în familie.